Menu

Digital literacy for Sustainable Development

Would you like to have it in your language?
Please note that this is machine translation and some mistakes are possible.

Type of the event: Lecture/information session

Online or offline: Online

Main theme/focus: Digital Media Literacy

Date time start: 23/03/2020 00:00

Date time end: 29/03/2020 23:59

Number of hours: 64

Country: Serbia

City/Town: Belgrade, Sombor, Novi Sad, Subotica

Organisation: Media Education Centre with Balkan and Danube for Peace Network of ICP, RCC Commitment for the Future and RAG for Sustainable Development

Address of the event: Belgrade, Serbia

Url of the event: https://digital.mediaeducationcentre.eu

Social media: https://www.facebook.com/groups/AllDigitalSerbia/, https://twitter.com/rajcevic

Tag or keywords: Media, Information, Digital, Literacy, Sustainable development

Target Group: School students

Number of participants: 600

Short description of the event:

Digital Literacy for Sustainable Development in time of COVID 19 will be online, with focus on the young population with all elements of personal, social, economic and environmental responsibility for sustainable development with a high level of promotion of the gender and age equality, inter-generation collaboration and building of the public-private-CSO coalition for sustainable development and UN Agenda 2030.

Digitalna nedelja u Srbiji (All digital Week) je nedelja kampanje, različitih radionica i promocija kojima želimo da pošaljemo snažnu poruku da je vreme da se uključe u sve aktivnosti boljeg razumevanja i što većeg korišćenja digitalnih sredsrtava.
Želimo da motivišemo SVE, a posebno MLADE da stiču nova znanja i veštine prihvatanjem savremenog načina razmišljanja, učenjem o medijskoj pismenosti i razvojem digitalnih veština.
Tokom Digitalne nedelje, ali i pre i posle nje, Medijski edukativni centar će pozvati sve zainteresovane u onlajn (digitalnu) kampanju čije će jezgro biti internet prostor-portal namanjen SVIMA koji žele da se uključe u permanentnu razmenu znanja i iskustava, stvaranje partnerstava i promociju uspešnih projekata. Ovaj proctor će služiti i za unapređenje stečenih digitalnih veština, i kao dodatna pomoć za razvoj i unapređenje radnih veština.
Tri osnovna elementa ovogodišnje kampanje su:
• Promocija medijske pismenosti, razvijanje kritičkog promišljanja i digitalne pismenosti,
• Stvaranje sigurnosti i poverenje u nove tehnologije razvojem digitalnih znanja i veština i
• Povećati mogućnosti mladih za pronalaženje posla razvijanjem savremenih veština potrebnih u novim digitalizovanim poslovima.
Pokretanjem i promocijom vašeg rada i ovih tema, projekata, prezentacija i primera aktivnosti kojima se razvijaju digitalna i medijska pismenost kao i stvaranjem “digitalnih građana” želimo da doprinesemo održivom razvoju našeg društva.

The event is: Planned